Akademia to projekt w ramach grupy "Koncertowa", którego celem jest dzielenie się naszą pasją, wiedzą, doświadczeniem, umiejętnościami oraz popularyzacja nauki i innowacji. Uczymy i inspirujemy, wykorzystując posiadaną infrastrukturę: sale szkoleniowe, laboratorium oraz restaurację, w której nauka i innowacja znajdują praktyczne zastosowanie.
Utworzone w 2015 roku laboratorium funkcjonuje obecnie jako wydzielona część zaplecza restauracji. Jednak z uwagi na rosnące potrzeby i ambicje związane z popularyzacją innowacji polegającej na wykorzystywaniu mięsa komórkowego, które eliminuje cierpienie zwierząt oraz niesie liczne korzyści ekologiczne, planujemy wybudować nowe centrum badawczo-rozwojowe z niezależnym laboratorium, strefą testów, analiz sensorycznych oraz salą prezentacyjno-szkoleniową. Kolejnym etapem będzie stworzenie sieci punktów gastronomicznych, w których będzie mozna skosztować dań z mięsem komórkowym w roli gównej.
Nasza misja:
-
Popularyzacja nauki i innowacji. Łączymy wiedzę z zakresu fizyki, chemii, biotechnologii i nowych technologii z praktyką kulinarną, aby pokazać, że nauka to fascynująca przygoda dostępna dla każdego.
-
Edukacja w praktyce. Organizujemy warsztaty, szkolenia i pokazy eksperymentów kulinarnych opartych na najnowszych trendach i rozwiązaniach technologicznych.
- Wsparcie rozwoju młodzieży. Inspirujemy do odkrywania nauk ścisłych poprzez angażujące ćwiczenia praktyczne, pokazując im zastosowania biotechnologii w gastronomii i projektowaniu żywności.
Organizujemy i realizujemy szkolenia zawodowe związane z gastronomią. Pomagamy uzyskać dofinansowanie oraz prowadzimy szkolenia w ramach projektów współfinansowanych przez UE, skierowane zarówno do bezrobotnych i osób pracujących.
Nasz numer w rejestrze firm szkoleniowych to 2.12/00188/2017
Nasz numer w rejestrze agencji zatrudnienia uprawniający do świadczenia usług pośrednictwa pracy, doradztwa personalnego i poradnictwa zawodowego: 25070
W latach 2021 do 2024 i stosowaliśmy System Zarządzania Jakością PN-EN ISO 9001-2015. Numer certyfikatu 3198/07/2021/J/C.
Począwszy od lipca 2024 roku wdrożyliśmy i stosujemy MSUES. Numer certyfikatu 809/2024.
Wiodące tematy naszych szkoleń:
-
Kuchnia polska współczesna
-
Podstawy kuchni molekularnej
-
Kulinarne zastosowanie sprzętu laboratoryjnego
-
Dzikie rośliny jadalne
-
Tradycyjne receptury a mięso komórkowe
- Desery w nowoczesnym wydaniu
Zatrudniamy najlepszych fachowców i systematycznie poszerzamy zakres oferowanych szkoleń - również o inne branże.
Ponadto, jako instytucja szkoleniowa, oferujemy równiez inne kursy:
-
Kelner
-
Barman
-
Sommelier
-
Kosmetyczka
-
Sprzedawca
-
Obsługa komputera
-
Pracownik Call Center
-
Animator czasu wolnego osób niepełnosprawnych
Szczegółowe programy kursów, czas ich trwania oraz ceny ustalamy indywidualnie w zależności od stopnia zaawansowania uczestników. Zainteresowanych prosimy o kontakt za pośrednictwem poczty e-mail lub formularza.